Image

Kopen in Glashaven - de praktische zaken

Home » Blog » Kopen in Glashaven – de praktische zaken

Heb je interesse in een woning in Glashaven? Kies de woning die bij je past. Van aanbod tot meerwerk en van parkeren tot de financiering: we zetten de praktische zaken voor je op een rij. En we beginnen bij het begin: kies de woning die bij je past.

In Glashaven woon je in de Vleugel of in de Toren. De Vleugel is het lager gelegen deel van het project. Hier kies je uit lofts, maisonnettes of appartementen. Door de inpassing van de appartementen in het bestaande gebouw is er ruimte gecreëerd voor interessante plattegronden. Alles behalve standaard dus én allemaal met veel buitenruimte.

De Toren van Glashaven gaat flink de lucht in – naar 106 meter! De appartementen zijn allemaal hoekappartementen, met wijdse uitzichten. Dankzij de hoekligging geniet je langer van de zon en is het heerlijk licht in je appartement. En dankzij de standaard plantenbakken, water en elektra is het heel gemakkelijk om van jouw balkon een echte urban garden te maken.

Benieuwd wat de oriëntatie is van het appartement van jouw keuze? In de woningzoeker staat per appartement aangegeven wat de ligging is. De zon- en uitzichtoriëntatie wordt per bouwnummer benoemd.

Heb je je favoriete woning uitgezocht? Schrijf je dan in via de woningzoeker. In dit blog leggen we uit hoe je dat doet.

Hieronder zetten we de verdere praktische informatie voor je op een rij. Lees snel verder.


					Image

Parkeren

Met zowel tram, bus als metro is Glashaven goed te bereiken. Treinstation en metrohalte Blaak bevinden zich op loopafstand en hier vertrekken ook verschillende bussen. Voor de mensen die auto echt niet kunnen missen, zijn in Glashaven 62 stallingsplaatsen voor de auto voor bewoners beschikbaar. Deze zijn verdeeld over drie lagen. Twee van deze stallingsplaatsen zijn voor een deelauto voor de gehele VvE en de overige 60 stallingsplaatsen kunnen worden toebedeeld aan kopers. Voor sommige appartementen is optionele stallingsplaats voor je auto gereserveerd voor € 45.000,- VON en voor de motor voor €10.000,- VON. Heb je interesse in een stallingsplaats voor je auto? Geef dit dan aan bij je inschrijving.


					Hoe schrijf je je in voor een woning in Glashaven?

Plan een financieel adviesgesprek

Interesse in een woning in Glashaven en ben je benieuwd wat je financiële mogelijkheden zijn? Plan een financieel adviesgesprek in. Er staan namelijk meerdere financiële adviseurs voor je klaar om te mogelijkheden door te spreken en te bekijken welk financieel aanbod het beste bij jouw situatie past.

Je kunt terecht bij deze financieel adviseurs:

  • Ooms Financieel Adviseurs. Bel voor meer informatie of een afspraak: 010 424 88 10.
  • Poelhekke Wagenaar Hypotheken. Bel voor meer informatie of een afspraak: 010 485 04 33.

Bouwtijd

De Glashaven wordt gerealiseerd in een bestaand kantoorpand. Daarom wordt het bestaande kantoorpand eerst volledig gestript en intern gesloopt. En wordt op de nieuwe locatie van de toren het gebouw volledig weggehaald. Daarna kan er worden gebouwd.er eerst gesloopt, voordat er kan worden gebouwd. De sloop start naar verwachting in februari 2023 en de bouw in de herfst van 2023. De oplevering van de woningen is naar verwachting in het derde en vierde kwartaal van 2026.

VvE

Na oplevering van de woningen wordt een VvE opgericht. De VvE zorgt voor het onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke delen van Glashaven.  Het indicatieve voorschot servicekosten bedraagt circa €2,50 per m2 gbo van je appartement. Na de oplevering van de appartementen en oprichting van de VvE hoor je wat de maandelijkse bijdrage voor de VvE wordt. Als indicatie hanteren wij op dit moment een VvE-bijdrage van ongeveer €2,50 per vierkante meter per maand. Dit betreft voor nu een grove indicatie die door tal van factoren in praktijk anders kan uitpakken. In Glashaven kunnen bewoners, als onderdeel van de VvE, bijvoorbeeld gebruikmaken van een deelauto concept. Hiervoor zijn twee parkeerplaatsen gereserveerd.

Bekijk alle woningen in Glashaven in de woningzoeker. Meer vragen? Bekijk onze FAQ.