Image

De leukste december-evenementen in het Maritiem District

Woon je in Glashaven, dan hoef je je niet te vervelen. In het Maritiem District, één van de meest bruisende wijken van Rotterdam, valt van alles te beleven – wat de thermostaat ook aangeeft. Van schaatsen in een silent disco tot een winterfeest in een museum: wij zetten de leukste activiteiten en evenementen voor je op een rij.

Bestemming Havenstad – vanaf 13 december

In het Maritiem Museum is deze maand de nieuwe tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’ te zien. In een virtuele metro maak je een reis door de tijd, van relatief kleine dam tot de grootste haven van Europa. Door persoonlijke verhalen van Rotterdammers ervaar je hoe de stad en haven elkaar beïnvloeden en onlosmakelijk verbonden zijn. Ook kun je een kijkje nemen in de haven van de toekomst.

IJsvrij – vanaf 15 december

Zin in een romantisch uitje of iets leuks met de kids? Vanaf 15 december kun je weer schaatsen op ijsbaan IJsvrij op Plein 1940. Kijk uit over de skyscrapers om je heen, geniet van een warme chocomel of kom voor de wekelijkse Silent Disco on Ice, inclusief wisselend thema en dresscode. Verder zijn er sportieve activiteiten als curling en jeu de puck. Op zaterdag 17 december van 16.00 uur tot 18.00 uur vindt de officiële opening plaats met een feestelijk programma.

Kerst in de Haven – 14 tot 16 december

Ben je deel van een VvE of bewonersvereniging in het Maritiem District? Kom dan naar Kerst in de Haven, een evenement speciaal voor bewoners van het gebied dat drie avonden achter elkaar georganiseerd wordt in de Koningspoort. Ontmoet de Kerstman óf ontdek die in jezelf, proost met een glas glühwein, neem deel aan een quiz over de wijk of geniet van muzikale optredens. Een leuke manier om je buren en buurt beter te leren kennen.

 Image

Foto: Guido Pijper

Glicebaan op de Bijenkorf – vanaf 16 december

Krijg jij nooit genoeg van schaatsen? Check dan de speciale ‘glicebaan’ op het dak van de Bijenkorf deze winter. Een sprookjesachtige, verlichte wintertuin inclusief kunststof schaatsbaan, waar geen water of energie aan te pas komt. Dat het er toch uitziet en aanvoelt als echt ijs, komt mede door de input van professionele schaatsers. Wanneer je uitgesjeesd bent, kun je onder het genot van Zwitserse hapjes en drankjes bijkletsen met je vrienden.

Winterfeest aan de Kade – vanaf 24 december

Mocht je nog niet uitgekeken zijn in het Maritiem Museum en zin hebben in geroosterde marshmallows, bezoek dan het Winterfeest aan de Kade. Tijdens de kerstvakantie zijn er creatieve workshops voor kinderen in het museum, en krijg je een kijkje achter de schermen van het onderhoudsteam. Mis ook de museumhaven vol lichtjes op de boten niet! Met een kop chocomel in de hand wordt dit winterse tafereel helemaal compleet.