Energiezuinig wonen in Glashaven

Energiezuinig wonen in Glashaven

Home » Blog » Energiezuinig wonen in Glashaven

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning heeft zo zijn voordelen. Alles is fris en nieuw, dus je woning heeft de eerste jaren geen onderhoud nodig. Dat scheelt alvast een hoop geld en geregel. Maar op dit moment nog belangrijker: een nieuwbouwwoning is energiezuinig. Woon je in Glashaven, dan woon je duurzaam en houd je je energiegebruik laag.

Duurzaam en energiezuinig

Glashaven wordt gebouwd volgens de laatste technische voorschriften, die in het Bouwbesluit staan. Dit betekent dat deuren, vloeren, gevels en daken aan strenge isolatiewaarde moeten voldoen. Zo hebben de ramen bijvoorbeeld minimaal HR++ glas en voorkomt een wamte-terugwin-systeem dat koude buitenlucht je woning onnodig afkoelt in de winter. Jouw nieuwbouwwoning is straks dus goed geïsoleerd, beschermt je goed tegen zowel kou als warmte en helpt jou je stookkosten laag te houden.

 Duurzaam wonen, Glashaven Rotterdam

Toekomstbestendig

De woningen in Glashaven zijn helemaal toekomstbestendig. Ze zijn ‘van het gas af’ en zijn aangesloten op de stadsverwarming voor verwarming. Deze manier van verwarmen is duurzamer en goedkoper dan gas. Wist je bijvoorbeeld dat de restwarmte van bedrijven in de Rotterdamse haven in het stadsverwarmingsnet wordt gebruikt? Omdat je nieuwbouwwoning aan de laatste normen voldoet, hoef je sowieso minder te stoken om het comfortabel warm te hebben. Daarnaast zijn de woningen in Glashaven voorzien van vloerkoeling. Hiermee koel je in de zomer je appartement zonder energieslurpende airconditioning.

Lekker leefbaar

Naast de isolatiewaarde en andere duurzame voorwaarden moeten nieuwbouwwoningen aan nog meer eisen van het Bouwbesluit voldoen. Zo moet het plafond een minimale hoogte hebben en zijn er onder andere regels over het hebben van voldoende lichtinval en veiligheidsaspecten. Hierdoor ontstaan aangename en leefbare ruimtes. Daarnaast zorgen de hoogstaande ventilatiesystemen in nieuwbouwwoningen voor een goede luchtkwaliteit. Wel zo gezond.

 Duurzaam wonen, Glashaven Rotterdam

Duurzaam gebouwd

Bij de bouw van Glashaven wordt, gedeeltelijk, gebruik gemaakt van de bestaande bouw. De Vleugel van Glashaven wordt namelijk gerealiseerd in het kantoorpand dat architect D. Dürrer in de jaren ’50 ontwierp. Het gebouw is opgetrokken in de bouwstijl zakelijk modernisme, met veel aandacht voor de grote ruimte. Op dit moment wordt het voormalige kantoorpand helemaal herontwikkeld, zodat het aan de laatste normen voldoet en geschikt is voor bewoning. Maar veel oude elementen blijven behouden. Daarnaast is er aandacht voor hergebruik van (bouw)materialen en blijft de stijl van Dürrer in de Vleugel overeind.

Nieuwsgierig geworden welk aanbod we nog beschikbaar hebben? Bekijk het in de woningzoeker.