De leukste september-evenementen in het Maritiem District | Glashaven

De leukste september-evenementen in het Maritiem District

Home » Blog » September-evenementen Maritiem District

Kom je in Glashaven wonen? Dan kom je in één van de meest levendige plekken van Rotterdam terecht; het Maritiem District. Hier is altijd wel wat te doen, het hele jaar door. Kijk al dobberend naar topfilms, ontdek het verhaal achter de toparchitectuur in de buurt of ga op zoek naar street art. We zettend de leukste evenementen in september in en om het Maritiem District voor je op een rijtje.

De leukste evenementen in september

Floating cinema – 10 september

Beleef het Maritiem District op een unieke manier. Op 10 september 2022 geniet je van optredens en een topfilm tijdens Floating Cinema in de Wijnhaven. Boek in een plekje in één van de bootjes of één van de zitplaatsen, houd popcorn en M&M’s in de aanslag en geniet van verschillende muzikale optredens. Om 20:45 uur wordt de topfilm ‘Life of Pie’ op groot scherm vertoond.

 Floating Cinema, Maritiem District

Open Monumentendag – 10 en 11 september

In en om het Maritiem District zijn de mooiste monumenten van Rotterdam te vinden. En tijdens Open Monumentendag kun je er een heleboel bezoeken, zoals de Laurenskerk en de Oude Haven. De meeste monumenten zijn tijdens dit weekend gratis te bezoeken, maar er is ook een uitgebreid programma. Bekijk alle deelnemende monumenten en het programma van Open Monumentendag in Rotterdam.

Tweede Wereldoorlog, Brandgrens en de Wederopbouw – elk weekend in september

Glashaven is het symbool van de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog. Een uniek gebied dat als een Phoenix uit de as verrees na de Tweede Wereldoorlog, met de daarvoor typerende architectuur. Wil je meer weten van deze periode? Vanuit één van de mooiste plekken in het Maritiem District, het Witte Huis, kun je op zaterdagen en zondagen in september mee met de rondleiding Tweede Wereldoorlog, Brandgrens en de Wederopbouw. Tijdens deze indrukwekkende wandeling ervaar je de onveranderde Rotterdamse ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit.

Festival Downtown – 9 en 10 september

Ter afsluiting van Rotterdam Street Culture Week wordt op 9 en 10 september het eigenzinnige en vooruitstrevende Festival Downtown gevierd op verschillende plekken in het centrum van Rotterdam. De grootste locatie is op 10 september te vinden op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Er is een sterke hip-hop line-up. Het festival is gratis toegankelijk.

Altijd leuk om te doen

Remastered

Aan de voet van de Erasmusbrug komen bij Remastered de meest beroemde werken van de grootste Nederlandse meesters tot leven. De beste Nederlandse studio’s hebben een wereld gecreëerd waarin je in optocht loopt met de wonderlijke figuren van Jeroen Bosch, je door het Delft van Vermeer wandelt en meedanst op Mondriaans Victory Boogie Woogie.

 Straatkunst Rotterdam | Glashaven

De beste straatkunst

Rotterdam is één van de meest vooruitstrevende Nederlandse steden op het gebied van straatkunst. Van grensverleggende graffitimuren tot sculpturen van de grootste kunstenaars ter wereld. Ook in en rondom het Maritiem Disctrict vind je bijzondere werken. Ontdek bijvoorbeeld de opvallende zwart-witte graffitimuren van Rotterdams duo Bier & Brood of ga in de zijstraten van de Witte de Withstraat op zoek naar verschillende straatkunst, waaronder die van de Rotterdamse kunstenaar Tymon de Laat. In de Rewriters app staat alle straatkunst overzichtelijk op een kaart.