BETROKKEN PARTIJEN

PLANNING

KOOPTRAJECT

 • Hoe ziet het traject na de inschrijving eruit?

  Na het inschrijftermijn zal de toewijzing plaatsvinden. U hoort uiterlijk maandag 4 juli of u een woning heeft toegewezen gekregen. Hierna volgt een gesprek met één van de makelaars. Samen met de makelaar neemt u het project en de toegewezen woning door en maakt u een koopbeslissing. De vervolgafspraak is een tekenafspraak. Tijdens de tekenafspraak neemt de makelaar de koop- en aannemingsovereenkomst met u door en worden de overeenkomsten getekend.

WONINGEN

 • Uit hoeveel woningen bestaat de Glashaven?

  De Glashaven bestaat uit 141 appartementen. Het kunnen er nog 143 worden indien de woningen op de 32e verdieping gesplitst worden.

 • Hoe groot zijn de woningen?

  De woningen hebben een woonoppervlakte van 60 m2 tot 191 m2.

 • Welk energielabel hebben de woningen?

  De woningen hebben een EPC (Energie prestatie coëfficiënt) waarde van 0,4. Bij de oplevering van uw woning ontvangt u een energielabel conform de BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) systematiek.

 • Worden de woningen verkocht op eigen grond?

  De woningen worden verkocht op eigen grond, dit betekent dat u geen erfpacht hoeft te betalen over de grond.

 • Hoe worden de woningen opgeleverd?

  De woningen worden voorzien van sanitair en tegelwerk. In het sanitair boekje staat het opleverniveau aangegeven. De leveranciers van het sanitair en tegelwerk wordt eind 2022 bepaald. Vanaf dan kan men richting de badkamer leverancier indien aanpassingen gewenst zijn. De keukenleverancier is Asto keukens. Hier kunt u in de herfst van 2022 terecht indien u aanvullende wensen heeft. Alle keukens zijn voorzien van Siemens apparatuur. Zie ook de Technische Omschrijving en keukenboekje voor aanvullende informatie. De woningen zijn voorzien van een vloerverwarming/vloerkoeling. Tevens wordt er een warmte terug winningsysteem toegepast voor de ventilatie.

  U dient na oplevering van de woning zelf de vloeren en wanden af te werken.

 • Meerwerkkeuzes
  • Wilt u een extra aansluitpunt, een andere deur, stalen pui, sausklare wandafwerking, slaapkamers samenvoegen (indien mogelijk) dan kunt u deze keuze vanaf eind 2022 selecteren. Dit zal via de verkoopbegeleiding van VolkerWessels gaan. In de herfst van 2022 zal de verkoopbegeleiding contact met u opnemen om afspraken in te plannen.
  • Na tekenen van de koop/aannemingsovereenkomst zal u vanzelf worden uitgenodigd door Asto keukens om te komen kijken in de showroom, indien u aanpassingen wenst voor de keuken.
  • Na het tekenen van de koop/aannemingsovereenkomst zal u vanzelf worden uitgenodigd door de badkamer leverancier om te komen kijken in de showroom. Dit zal vanaf eind 2022 zijn.
 • Is er airco aanwezig?

  Er is geen airco aanwezig.

 • Worden alle woningen nieuw gebouwd?

  Glashaven bestaat uit een Vleugel en een Toren. De Vleugel is een transformatie van een kantoorpand naar appartementen en bestaat uit de eerste vijf verdiepingen. De Toren wordt nieuw gebouwd vanaf de kelder en gaat tot de 33e verdieping.

 • Hoe weet ik hoeveel zon er op mijn balkon is?

  Op de website is de zonligging per bouwnummer benoemd. U vindt dit terug in de woningzoeker.

 • Hebben alle woningen een berging?

  Alle woningen hebben een berging van minstens 5m2. Deze berging is gesitueerd in de kelder en kunt u bereiken via de lift, de trappenhuizen de fietstrap.

 • Hebben alle woningen een parkeerplaats?

  Er zijn 62 parkeerplaatsen verdeeld over 3 parkeerlagen in de stallingsgarage. De bovenste 2 parkeerlagen zijn bereikbaar via 2 autoliften. Van de 62 parkeerplaatsen zijn twee plekken gereserveerd voor een deelauto concept voor de gehele VvE. De overige 60 parkeerplekken kunnen worden toebedeeld aan kopers. Niet iedere woning heeft dus een parkeerplaats. Op de prijslijst vindt u terug voor welke woningen een parkeerplaats is gereserveerd, deze hebben een VON van € 45.000,- Tevens zijn er 8 motorplekken te koop van €10.000,- VON per stuk.

 • Kan ik een elektrische auto opladen?

  Op de begane grond heeft u de mogelijkheid om een elektrische aansluiting te realiseren. Dit dient u zelf, met toestemming van de VvE, te regelen. Op de tussenverdieping en 1e verdieping van de stallingsgarage kan geen elektrische voorziening worden geregeld. Dit is op laste van de brandweer.

GEBIED EN BEREIKBAARHEID

 • Hoe bereik ik de Glashaven met het openbaar vervoer?

  De Glashaven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met zowel de bus, metro, tram als trein. Treinstation Rotterdam Blaak bevindt zich op loopafstand, en dit is ook een belangrijk knooppunt voor de bus, metro en tram.

FINANCIERING

 • Worden de woningen verkocht inclusief overdrachtsbelasting en/of omzetbelasting?

  De aangegeven VON koopsommen zijn inclusief 8% overdrachtsbelasting en 21% omzetbelasting, inclusief makelaars, notariskosten, grondkosten, bouwkosten. Eenmalige aansluitkosten voor water, elektra en riolering en woningborg afbouwgarantie. Het 8% overdrachtsbelasting tarief is van toepassing aangezien een bestaand kantoorpand (commercieel vastgoed) wordt geleverd. De aannemer zal het gebouw vervolgens transformeren naar woningen.

 • Word ik geholpen bij het inzichtelijk maken van mijn financiële mogelijkheden?

  Er staan meerdere financieel adviseurs voor u klaar, om u te helpen bij het inzichtelijk maken van de financiële mogelijkheden. Tijdens een vrijblijvende afspraak spreekt de adviseur de mogelijkheden met u door en wordt er besproken welk financieel aanbod het beste bij u past. U kunt terecht bij onderstaande financieel adviseurs;

  • Ooms Financieel Adviseurs. Bel voor meer informatie of een afspraak: 010 424 88 10.
  • Poelhekke Wagenaar Hypotheken. Bel voor meer informatie of een afspraak: 010 485 04 33.
 • Wanneer start ik met betalen?

  Bij ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst is nog geen betaling verschuldigd. De eerste betaling is verschuldigd zodra u de akte van levering bij de notaris gaat ondertekenen. U betaalt dan bij de notaris de grondkosten van de woning. Tevens beginnen dan ook de bouwkosten te lopen, dit gaat in termijnen. Dit zal bij starten of bij aflopen van bepaalde werkzaamheden zijn. Indien de bouw/sloop al is gestart en u dan de woning koopt zal u met terugwerkende kracht bij de notaris ook de eerste bouwkosten betalen.

 • Wanneer moet mijn hypotheek geregeld zijn?

  U heeft na het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst twee maanden financieel voorbehoud, dit betekent dat u binnen twee maanden de hypotheek rond moet hebben.

 • Welke bijkomende kosten zijn er?

  U bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van uw hypotheek. De kosten voor de financieel adviseur betaalt u zelf. De notariskosten voor het tekenen van de akte van levering zit in de koopsom van de woning inbegrepen.

 • Wanneer moet ik naar de notaris?

  Het is nog niet bekend wanneer dit plaatsvindt. Naar verwachting is dit eind 2022.

MARITIEM DISTRICT

51°54’58.7”N / 4°29’08.7”E